LOGOQUI SOM
   

tardasants

 

tardasants

 

bicicletada10

 

cartellmanawana10

 

manawana10

 

dianacional09

 

partit09

 

setmana africana09

 

bicicletada

 

activitat pere

 

2setmanaafricana

 

escolamila

 

manawana08

 

sankara

 

 

> (10 / 2010 ) EXCURSIÓ HOSTALRIC
El diumenge dia 10 d'octubre vam marxar d'excursió. Burkina Faso També, dins del projecte de Convivència entre africans i catalans i del marc de la Setmana Africana de Barcelona, va organitzar una sortida a Hostalric: vam llogar un autocar de 55 places, el vam omplir i... cap el Montseny!
El grup era molt heterogeni: catalans, senegalesos, burkinabesos, ghanesos... Vam descobrir l'impressionant Castell d'Hostalric, que data de l'Edat Mitja, vam cuinar una barbacoa (amb Francisco, el Chef), vam riure, vam jugar i, el més important, ens vam conèixer molt més gràcies a la Gincana que van preparar la Susana i la Laia. Vista l'experiència, repetirem, però amb 2 autocars!. [veure +]

> (07 / 2010 ) CASAL CREU DE SANT JORDI, BADAL
Poques vegades es fan activitats africanes destinades a la gent gran. Burkina Faso També,gràcies a la subvenció de l'Obra Social de Caixa Catalunya, ha creat un format que agrada molt a la gent gran i els permet conèixer des d'un prisma diferent la cultura africana: explicar què significa la tercera edat a l'Africa.
Allà, un vell és un tresor, una persona a qui se li déu respecte, siguis o no familiar seu. En un continent on la mitja d'edat no sól arribar als 50 anys, tenir 60, 70 o 80 anys és una sort i una excepció. Per això, els avis són símbol de saviesa i experència, i són encara ells qui expliquen els contes als meus petits i transmetent la cultura i els hàbits a travès dels seus relats.
El passat dia 3 de juliol, dissabte, vam organitzar un contacontes al Casal Creu de Sant Jordi, amb contes tradicionals africans. La intenció era que els avis allà presents els expliquessin després als seus nets. També vam fer un tast de gastronomia burkinabesa: bissap, bunyols de plàtan i degué, mill amb iogurt.
Per últim, vam fer un taller d'awalé, el joc de taula més antic que es coneix al món. [veure +]

> (06 / 2010 ) BICICLETADA SOLIDÀRIA A SANTS
El passat dia 13 de juny, Faech (Federació d'Associacions  i Entitats d'Hostafrancs) i Burkina Faso També, van organitzar una bicicletada Solidària pels Carrers de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Van participar unes 50 persones. Gràcies a la seva solidaritat es van recaptar diners per apadrinar 10 bicicletes més a Burkina Faso. Gràcies a tots per pedalar amb nosaltres. [veure +]
Aquesta activitat va estar premiada uns dies més tard amb el PREMI SOLIDARI de L'ESPORT, otorgat per Radio 3. [veure foto]

> (06 / 2010 ) MANAWANA AFRICA SANTS
Per 3er any, el diumenge 13 de juny per matí, vam estar al Parc de l'Espanya Industrial de Sants cel.lebrant el Manawana Africa (Com estàs Africa?). Vam tenir una gran afluència de públic infantil, que va posar molt d'interès als tallers de creació de màscares, creativitat de materials reciclats i collars. Els adults es van decantar pels tallers de Korogos, on van aprendre a fer les seves pròpies bosses i envoltoris amb un quadrat de roba.
A la festa van assistir més de 200 persones, que van escoltar el contacontes Robert, de Benin, i van ballar al ritme de Seneàfrica, espectaculars una vegada més.
El menjar, de l'Aminatou, tot un èxit. Moltes gràcies a tots per participar de l'ambient africà. [veure +]

> (04 / 2010 ) MILA I FONTANALS
Presentació en francès de la cultura de Burkina Faso i contacontes. L’activitat es va propasar per la classe de francès de l’institut per nens de 12 a 17 anys. [veure +]

> (04 / 2010 ) SANT JORDI AFRICÀ CEIP PERE VILA.
El 23 d’abril cel.lebrem el dia de la literatura a Catalunya. A l’ÀFrica l'expresió oral substitueix a l'escrita a l'hora d’educar. Són dues maneres diferents de transmetre’s sentiments, valors  i coneixements, igual de vàlides i interessants de conèixer. En aquesta festa, per 360 nens i un centenar de pares, vam transmetre la cultura de Burkina Faso mitjançant la paraula, el teatre, la dansa i la música. [veure +]

> (12 / 2009 ) II CEL.LEBRACIÓ DEL DIA NACIONAL DE BURKINA FASO AL POU DE LA FIGUERA
Per segon any, vam celebrar el dia nacional de Burkina Faso amb un partit de fútbol entre Burkina I catalunya (aquesta vegada, va ser Catalunya qui va guanyar 5-3!). Després vam fer dinar popular, obert a tothom, amb una gran fideuà catalana, acompanyada d’un bissap i uns bunyols de plàtans burkinabesos. Per baixar el menjar, biodansa I música Africana en directe. Tota una festa!
[veure +]

> (10 / 2009 ) COORDINACIÓ 2ª SETMANA AFRICANA

Lideratge de Cinefòrum “Las Cartas de Alou” I debat posterior sobre la temàtica de la migració a Europa.
Organització de Bicicletada solidària. [veure +]

 

> (10 / 2009 ) ENTREGA DE 4 TONES D’EINES A 8 COOPERATIVES AGRÍCOLES

A Burkina el 90% de la població es dedica a l’agricultura I la petita indústria. Majoritàriament, són feines de subsistència, molt poc mecanitzades. Les eines que s’utilitzen són molt bàsiques I es troben molt desgastades. En molts casos, la falta de capacitat adquisitiva, fan que les eines siguin molt precàries. El nostre projecte “La teva eina pot tenir una segona vida”, associat a l’empresa Bellota, va fer realitat que es reunissin 4 tones d’eines de segona mà de totes les ferreteries Espanya i, gràcies a l’empresa Azkar, es puguessin enviar a 8 cooperatives de Burkina Faso. L’entrega es va fer durant l’octubre del 2009, quan una representació del nostre equip es va desplaçar a Burkina per assistir a les entregues. [veure +]

> (06 / 2009 ) PARTIT DE FUTBOL BURKINA FASO-CATALUNYA
Partidet de “germanor” al Camp de Futbol de la Barceloneta. Qui va guanyar? Aquesta vegada, Burkina es va imposar gràcies a l’orgull d’un equip que es va entregar. I de les Chearsleeders que van acompanyar l’equip!
[veure +]

> (05 / 2009 ) BICICLETADA SOLIDÀRIA A SANTS
Organització de Bicicletada Solidària al barri de Sants, amb la col.laboració de la Federació d’associacions d’Hostafrancs.
Vam aconseguir apadrinar 11 bicicletes gràcies a la venta de samarretes I artesania.
[veure +]

> (12 / 2008) DÍA NACIONAL DE BURKINA FASO
Partit de Fútbol Catalunya-Burkina Faso, menjar popular i música en viu.

 

> (11 / 08) MANAWANA AFRICA AL CASAL DE GENT GRANT DE NAVAS

Contacontes de Benin: històries per explicar als nets. Aprendre a jugar a Awalé, el joc de la tercera edat a Àfrica. Degustació de Karakoros (bunyols de plàtan) i Bissap (infusió de flors).

 

> (10 / 2008 ) ENTREGA DE BICICLETES A L'ESCOLA WEND PUIREE DE SAABA

Festa d'entrega de les primeres 76 bicicletes del projecte Apadrina una bicicleta a l'escola del poble Saaba.

 

A l'entrega van star presents la direcció de l'escola, la representació de l'Ampa i tots els alumnes. [veure +]

 

> (10 / 2008 ) COORDINACIÓ 2ª SETMANA AFRICANA

Coordinació d'activitats i instalació de l'stand.

 

> (06 / 2008 ) TALLERS A LES ESCOLES ESCOLA DOLORS MONTSERDÀ

En el contexte de la festa multicultural organitzada per l’escola, el.laboració de tallers i gincana sobre la cultura africana per tal d’educar als nens de primària i secundària en la diversitat i la pluralitat. Recollida de material escolar.

 

> (06 / 2008) MANAWANA AFRICA
Festa sobre la cultura Africana al PARC DE L'ESPANYA INDUSTRIAL, SANTS.
[veure +]

 

> (02 / 2008) BARCELONA
Realització de festa sobre la MIGRACIÓ DIGNE: música, teatre de sensibilització i xerrada.> (03 / 2008) POU DE LA FIGUERA
Xerrada sobre la figura de
THOMAS SANKARA [veure +]

 

> (01 / 2008 ) MIGRACIÓ DIGNE

Presentació a Ouagadougou del Manual “Visa pour l’Espagne”, elaborat amb l’objectiu de donar a conèixer els tràmits legals per migrar i algunes dades de la situació econòmica i social a Espanya.

Seminaris destinats a Institucions, entitats i associacions per donar a conèixer el projecte. Tallers dirigits a possibles emigrants, explicant el contingut del manual.

 

> (01 / 2008) OUAGADOUGOU
Realització de seminaris sobre la LLEI D'IMMIGRACIÓ a ESPANYA.

 

> ESCOLARITZACIÓ I MATERIAL

(07/ 2007) Donació de 2.400 euros del Col.legi de Diplomats de Treball Social per l’escolarització de 30 nens al barri de l’Arlé, a Ouagadougou.

(07 / 2007) Entrega de material escolar recollit a l’escola Dolors Montsardà durant la festa de l’escola, al juny del 2007.

(12 / 2006) Entrega material textil (500 samarretes) a dues escoles de Ouagadougou: barri de l’Arle i barri de la Trame d’Acueill, donades per un particular a Barcelona.

(12 / 2005) Entrega de material escolar per valor de 2.800 euros, recollit per l’Escola Vedruna de Gràcia, a l’Associació Kamba Beo Neeré, del barri de l’Arlé.

 

> (2007) GINCANA INFANTIL A L'ESCOLA DOLORS MONTSARD
Difusió dels valors als nens.

 

> (2007) SOIREE BURKINABEE A HOSTAFRANCS

 

> (2007) FIRA CIUTAT VELLA
Difusió de l'entitat i els seus projectes. Venda.

 

> (05 / 2007) CENTRE CÍVIC HOSTAFRANCS (SANTS)

Soirée que va comptar amb xerrades, jocs, tallers, danses, música i degustació gastronòmica. Amb la presència d’altres associacions que actuen a l’Àfrica Occidental.

 

> (2007) FIRA CASSERRES
Venda d'articles de petits productors.

 

> (2007) SOIREE BURKINABEE AL CONVENT DE SANT AGUSTI
Cinema, jocs i sopar.

 

> (01 / 2007) SOIREES BURKINABEES CONVENT DE SANT AGUSTÍ (CIUTAT VELLA)

Acte realitzat de forma conjunta, i per primera vegada, entre les dues Associacions de Burkinabesos a Catalunya: BurkinaFasoTambé i Associació Cultural Burkinabesa per a la difusió de la culura africana: realització d’un taller per l’ensenyament del joc Awalé, passe de película “Le Rêve du Python” i degustació culinaria.

 

> (01/2007) EXPOSICIÓ

Exposició de Yamba Bissyendé, pintor de la tècnica batik, a la Cueva de las Culturas, Associació Cultural de Ciutat Vella.

 

> (10 / 2010) SESSIONS FORUM

Projecció de Pel.lícula “Le Rêve du Python” i posterior Col.loqui sobre la temàtica del film a La Cueva de las Culturas, Associació Cultural de Ciutat Vella.

 

> (2006-2007) Reunions contraparts locals a Ouagadougou per configurar el projecte Migració Digne.

 

> FIRES
Participació continuada en fires i jornades que es celebren a diferents pobles i ciutats de Catalunya, i que tenen com a objectiu donar a conèixer les diferentes cultures i afavorir la integració i la cohesió social. Burkina Faso També participa en aquests tipus d’esdeveniments amb dos objectius:
   1. Actuar com a impulsora dels petits artesans de Ouagadougou,

       exposant i venent els seus productes.
   2. Difondre la tasca de l’Associació, principalment el projecte de Migració Digne.


(04 / 2010) FIRA DE LA SOLIDARITAT DE CUBELLES.
(04 / 2010) FIRA CASSERRES.
(04 / 2010) FIRA DE LA DIVERSITAT DE SABADELL.
(05 / 2005 i 2007) FIRA D’ASSOCIACIONS DE CIUTAT VELLA.
Aquest projecte marca l’inici de Burkina Faso També com a associació.

 

> (2006) REUNIONS amb productors locals de Burkina Faso per recolzar iniciatives econòmiques.

 

> (2005) FIRA SOLIDARITAT DE CUBELLES
Venda d'articles de petits productors.

 

> (04 / 2005) TORNEIG MULTICULTURAL

Participació en el torneig de futbol coordinat per la Penya Barcelonista del Raval.

 

> (2005) FIRA CIUTAT VELLA
Venda d'articles de petits productors.

 

> (18 / 07 - 18 / 08 / 2004) FORUM DE LES CULTURES

Participació al Fòrum Universal de les Cultures de Barcelona 2004 a través de la gestió i coordinació de l’espectale de DODO que, durant 30 dies, va dur a terme un grup burkinabés de dansa i coreografia.

Aquest projecte marca l’inici de Burkina Faso També com a associació.