home                                                                                                                                                                                                             burkinafasotambe@hotmail.com / T. 933 10 29 77

 

 

LOGOACTIVITATSPROJECTES
   

 

 

EIXOS D'ACTUACIÓ

Els tres objectius basics que té Burkina Faso També neixen d’una idea comú: estem en contra de les migracions indignes, aquelles que parteixen de la necessitat i no de l’elecció lliure i meditada.


Desitgem la gent pugui triar on vol viure i la manera de viure, com un dret fonamental, i no abocada a deixar familia i entorn per la precarietat laboral i la informació errònia sobre la migració a Europa.

 

> 1. CREACIÓ D’ALTERNATIVES A LA MIGRACIÓ:

FEINA I FORMACIÓ. La única via per tenir un futur digne passa per la formació dels nens i joves. El notres projecte “Apadrina una Bicicleta” facilita el transport dels alumnes als centres escolars i evita els abandonaments per problemes de mobilitat. (veure+)

 

També portem a terme projectes que permeten la creació de llocs de treball, com el projecte "Dóna-li una segona vida a la teva eina", mitjançant el qual vam repartir 4 tones d'eines per a cooperatives agricoles. (veure+)

 

> 2. INFORMACIÓ

Després d'un ESTUDI D’INVESTIGACIÓ a Ouagadougou i diversos pobles propers a la capital de Burkina Faso (veure Anex) , vam constatar que la gran part de Burkinabesos vol emigrar a Europa i ignoren absolutament les informacions objectives que necessiten per iniciar el proces de migrar amb les garanties humanitàries mínimes (principalment els temes que es refereixen a legislació). La majoria de vegades els emigrants afronten situacions perilloses, física i psíquicament i tenen decepcions respecte al que havien somniat només per una raó: no tenen la informació REAL I CONTRASTADA del que suposa ARRIBAR A EUROPA, buscar feina, trobar papers, viure el dia a dia, relacionar-se… Burkina Faso També té com a segon eix principal fer arribar el màxim d’informació als burkinabesos sobre la realitat migratòria.

 

> 3. L’INTERCANVI CULTURAL

El que és desconegut ens fa por, crea desconfiança, es fa intolerant.s Per això, si a Burkina Faso coneixen Catalunya i a Catalunya es coneix Burkina Faso, guanyarem en tolerància. Organitzem activitats vinculades a aquest objectiu: música, artesania, contacontes, talleres infantils, exposicions, cinefòrums, jocs tradicionals, etc.