home                                                                                                                                                                                                             burkinafasotambe@hotmail.com / T. 933 10 29 77

 

 

LOGOQUI SOMACTIVITATSPROJECTE
   


 

> PER QUÈ

El projecte de MIGRACIÓ DIGNE és un dels eixos de la nostra Associació.
Es va crear a partir del moment en què ens adonem de la poca informació que existeix a Àfrica sobre la realitat dels immigrants aEuropa, de la realitat de les pateres, del desengany que suposa arribar a Europa amb un somni i despertar de cop amb un entorn difícil i competitiu….

1. Estem en contra de les màfies que viuen de les migracions.
2. Estem en contra de la humiliació que suposen les pràctiques de l’emigració il.legal.
3. Creiem que la desinformació sobre els aspectes legals socials i econòmics fomenta l’emigració

    descontrolada i enganyada.

Al febrer i març del 2006 vam el.laborar -un projecte finançat pel col.legi d’advocats de Barcelona- un ESTUDI SOCIOLÒGIC a Ouagadougou, capital de Burkina Faso, i alguns pobles propers, per tal de saber:
  - Quina és la informació legal i jurídica que manca als emigrants sobre la realitat de la

     migració i dels països de destí.
  - Quines són les motivacions que duen a emigrar.
  - Quines vies ens permetrien arribar als grups de població que volen emigrar.


Els resultats d’aquest estudi ens van orientar sobre com plantejar la informació legal útil abans de decidir anar a Europa.
   [ Descarregar l’estudi sencer en PDF ]
   [ Veure video ]

 

 

> PLÀ D'ACTUACIÓ

El projecte MIGRACIÓ DIGNE contempla treballar:

 

- EN EL PAÍS D’ORIGEN:

intentant combatre la problemàtica de l’emigració a través de 3 eixos: INFORMACIÓ (per donar una visó real de la inmigració),SENSIBILITZACIÓ (per frenar la corrent migratòria) I CREACIÓ D’ALTERNATIVES per la millora econòmica. L’objectiu és aconseguir que els processos migratoris siguin opcions triades i no obligades i que es donin amb unes condicions justes i adequades per l’acompliment dels drets fonamentals de la persona.

 

- EL PAÍS DE DESTÍ:

A Catalunya, Àfrica i en concret Burkina Faso, és un país pràcticament desconegut. Aquest desconeixement crea el primer fre cap a la integració i convivència entre autòctons i nouvinguts. Cal mostrar aquí la realitat africana, burkinabesa, per tal d’afavorir el diàleg i difondre els valors del respecte i la comprensió mútues.

 

A partir del desenvolupament d’ aquest projecte Burkina Faso També ha signat un Conveni de Col.laboració per 5 anys amb el govern de Burkina Faso, que pretén donar continuitat a la tasca de la nostra Associació en la lluita per la Emigració Il.legal

 

 

> ACTIVITATS

> MANUAL D’INFORMACIÓ
5.000 manuals d’informació legislativa sobre els visats, l’autorització de treball i residència a Espanya.

 

> SEMINARIS AMB ASSOCIACIONS I INSTITUCIONS
Xerrada amb entitats públiques, entre les quals el Ministeri de Cultura, La Unió Europea a Ouagadougou, El Consulta Honorari Espanyol a Burkina Faso i representats de Cooperació Suissa, per donar a conèixer el nostre manual.

 

> TALLERS D’INFORMACIÓ
Tallers gratuits, sota inscripció, per informar sobre els aspectes pràctics de com emigrar amb seguretat i de quin és el procés legal per obtenir els permisos de residència i treball a Espanya.

 

> FESTIVAL DE SENSIBILITZACIÓ
Per arribar a més persones, organitzem el primer festival de Migració Digne, amb la col.laboració de Kamba Beo Neere, una Associació Cultural del Barri de l’Arlé.
A més de música I dansa, es crea una OBRE DE TEATRE amb un guió basat en l’emigració il.legal i de les seves conseqüències.
Es reparteixen més de 4.000 manuals d’informació.

 

> CENTRE D’INFORMACIÓ
Estem en vies de preparació del primer CENTRE D’INFORMACIÓ PER L’EMIGRANT a Ouagadougou.